ФАХІВЦІ КАФЕДРИ ІВС ДОПОВІЛИ РЕЗУЛЬТАТИ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ НА МІЖНАРОДНИХ НАУКОВИХ КОНФЕРЕНЦІЯХ В МІСТАХ ЧЕРНІВЦІ ТА ЛЬВІВ

З 23 по 25 жовтня 2014 року Редько Олександр приймав участь з доповіддю «Застосування цифрового мікроскопу на основі ПЗС-матриці в якості засобу вимірювальної техніки при контролі геометричних параметрів» у ІV-ій міжнародній науково-практичній конференції «Фізико-технологічні проблеми радіотехнічних пристроїв, засобів телекомунікацій, нано- та мікроелектроніки» присвяченій 25-річчю заснування кафедри “Радіотехніки та інформаційної безпеки” Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.
На засіданнях секцій розглядались проблематики радіотехнічних пристроїв та засобів телекомунікацій, детермінованого хаосу в системах зв’язку, моделювання та обчислювальних методів в радіоелектроніці та телекомунікації, безпеки інформаційних технологій, нано- та мікроелектроніки. На конференції були представники з багатьох вишів та підприємств України (Львова, Києва, Харкова, Одеси, Дніпропетровська, Запоріжжя, Хмельницького, Вінниці), студенти та аспіранти за програмою обміну з університетів Фінляндії, Франції, Румунії, Італії, Польщі.Конференція пройшла в доброзичливому і святковому настрої, незважаючи на перший буковинський сніг. За результатами роботи конференції був виданий збірник тез та видані сертифікати учасникам, що виступили із доповіддю.
Аспірант кафедри інформаційно-вимірювальних систем Редько Олександр Олександрович, 26 вересня 2014 року виступив з доповіддю «Порівняльний аналіз методів побудови градуювальних рівнянь в реальних умовах експлуатації засобів вимірювальної техніки» на ІІІ-ій науково-технічній конференції «Обчислювальні методи і системи перетворення інформації» присвяченій пам’яті професора Попова Б.О. Організатором конференції виступив Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України (м. Львів). На пленарному засіданні та секційних засіданнях виступали представники з Інституту кібернетики ім. І.В. Глушкова, Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, НУ «Львівської політехніки», Львівського національного університету ім.. І.Франка, Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка, НТУУ «КПІ», Вінницького національного технічного університету. Були представлені різноманітні доповіді за основними тематиками: обчислювальні методи, математичні моделі сигналів та систем, обробка зображень та розпізнавання образів, поля та сигнали у неоднорідних середовищах, обробка вимірювальної інформації, математичне та програмне забезпечення. За результатами роботи конференції був виданий збірник тез.
У учасників засідання, до доповідача з Національного авіаційного університету Редька О.О., виникло чимало запитань, щодо можливості застосування методів робастного оцінювання статистичних характеристик вимірюваних значень фізичної величини при неруйнівному контролі конструкційних матеріалів, що застосовуються в авіа- та ракетобудуванні. Загалом конференція пройшла в гостинній та дружній атмосфері.

[Not a valid template]