VII міжнародна науково -технічна конференція «ITSEC»

16-18 травня пройшла VII Міжнародна науково-технічна конференція «ITSEC», організаторами якої є кафедра безпеки інформаційних технологій Національного авіаційного університету.

Крім засновника конференції — кафедри безпеки інформаційних технологій Національного авіаційного університету — організаторами також виступили:

         Техніко-гуманітарна академія в Бєльсько-Бялій (Польща);

         Державна вища технічна школа у Новому Сончі (Польща);

         Казахський національний технічний університет ім К.І.Сатпаева (Казахстан);

         Студентське науково-технічне товариство кафедри безпеки інформаційних технологій НАУ «CyberTag»;

         Редакція наукового журналу «Безпека інформації»;

         Редакція наукового журналу «Захист інформації».

17 травня о 13.00 завідувач кафедри БІТ та голова конференції, Корченко Олександр Григорович, офіційно розпочав роботу секційних засідань.

Усього про свою участь в конференції заявило понад 100 вчених, експертів, молодих вчених, аспірантів та студентів з вишів, наукових установ і підприємств України та країн світу. Учасники конференції мали змогу поділитися своїми науковими дослідженнями, розробками та прийняти участь у жвавій дискусії.

Також у рамках конференції відбулась панельна дискусія «Сучасні тренди кібербезпеки». Модератор, Гнатюк Сергій Олександрович, запропонував актуальну тему для обговорення, а саме «За чи проти заборон у кіберпросторі», яка стала наслідком введення у дію Указу Президента України про заборону використання Інтернет-ресурсів країни агресора. Запрошеними спікерами були: Євгеній Дідич (експерт Інформаційного центру Міністерства юстиції України), Олексій Юдін (начальник науково-дослідного центру Державного науково-дослідного інституту спеціального зв’язку та захисту інформації), Юрій Хлапонін (зав.кафедри кібернетичної безпеки та комп’ютерної інженерії Київського Національного університету будівництва і архітектури), Роман Одарченко (зам.директора Інституту Аеронавігації) та Юлія Поліщук (представник від студентства). Оскільки питання є важливим і актуальним – панельна дискусія пройшла жваво та зацікавила присутніх.

Дякуємо всім учасникам за активну участь та закликаємо до подальшої співпраці![Not a valid template]